Kontakt os på +45 70 27 86 66 eller skriv

Ecco Print

I forbindelse med produktionsomlægning fra traditionel til digital trykteknik søgte Ecco Print i Hirtshals Nordjysk Lånefond om rentebegunstigede lån til en ny maskine, der gjorde det muligt at introducere helt nye trykmetoder på det skandinaviske marked. Investeringen har været en succes, og Ecco Print planlægger nu yderligere udvidelse af deres digitale maskinpark.

Projektnavn:Grafisk virksomhed lånte til digital trykteknologi
Projektets kommune:Hjørring Kommune.
Hjemmeside:http://www.eccoprint.dk
Bevillingsdato:13-05-2010
Bevilget lån:1.204.500

Case beskrivelse

Produktionen på Ecco Print, grafisk virksomhed i Hirtshals, gennemgik i 2010 en større omlægning, hvor fokus på digital trykteknik blev øget, og nye teknologier implementeret. Ecco Print så især markedsmæssige perspektiver i digitale trykteknikker til kemisk og teknisk industri, som ofte har det problem, at stærke væsker med tiden får tryk på etiketter til at forsvinde, fx på beholdere til kemiske rengøringsmidler. Det kræver en speciel digital trykteknik, som traditionelle metoder ikke kan levere.

Ecco Print har tidligere haft gode erfaringer med lån til ny teknologi via Nordjysk Lånefond (tidligere Mål2-Lånefonden) og sendte derfor i maj 2010 en ansøgning om lån til indkøb af en ny digital trykmaskine, UV Inkjet. Medfinansiering blev bevilget af Nordjysk Lånefond, og maskinen, som var den første af sin slags i Skandinavien, var med til at sende Ecco Print ind i en ny tid:

- UV Inkjet er i stand til at trykke på mange forskellige produkter, hvilket har medført, at vi nu kan nå ud til et langt bredere marked med nye produkter. Køb af maskinen har helt sikkert været en stor succes og et springbræt til nye tider for virksomheden, siger Jan Viberg Elleriis, direktør i Ecco Print, og fortsætter:

- Vi står godt rustet til fremtiden og er faktisk i gang med at se på endnu en maskine til digitalt tryk som et strategisk led i vores planlægning om øget digitalisering af produktionen.

Siden 2010 har Ecco Print ansat yderligere fire medarbejdere og beskæftiger i dag omkring 24 mand. Ecco Print holder til i Hirtshals og har mere end 70 års erfaring inden for grafiske trykopgaver. Direktør Jan Viberg Elleriis er tredje generation i virksomheden.