Kontakt os på +45 70 27 86 66 eller skriv

Bilwinco / Stainless Industries ApS

rustfri delkomponenter til fødevareindustrien med speciale i vægt- og dose-ringsudstyr og med en førende position i markedet.

Projektnavn:Udvikling og produktion af fødevareudstyr
Projektets kommune:Hjørring
Hjemmeside:http://www.bilwinco.com/
Bevillingsdato:05-04-2013
Bevilget lån:3.135.650

Case beskrivelse

Bilwinco etablerer søsterselskab i Hjørring

Tilbage i 2013 stod Bilwinco med et ønske om at starte søsterselskabet, Stainless Industries, op i Hjørring, men man manglede finansieringen. Revisorens anbefaling af Nordjysk Lånefond, førte i sidste ende til et lån til Stainless Industries. Claus Mohr Pedersen fortæller at lånet var med til at sikre en fuld finansieringsløsning.
 

Fra aktionær til ejer

Første gang den nordjyske entreprenør Claus Mohr Pedersen stifter bekendtskab med Bilwinco er i 2003 som aktionær, og i 2012 overtager han virksomheden.
Bilwinco producerer vægt- og doseringsudstyr til fødevareindustrien. Branchen kendte Claus Mohr Pedersen allerede, idet han frem til år 2000 drev maskinfabrik i Hjørring. Her producerede man også udstyr til fødevareindustrien.
 

Ude godt, hjemme bedst

I forbindelse med overtagelsen af Bilwinco i 2012, står det klart for den nye ledelse at brugen af udenlandske underleverandører til alle delkomponenter ikke er holdbar. Komponenterne er for dyre, kvaliteten ikke tilfredsstillende og processen uoverskuelig. Derfor etableres et søsterselskab i Danmark, der selv kan producere komponenterne. 
 

Fra tegnebrættet til virkeligheden

For at kunne realisere den nye strategi, skulle der investeres i omegnen af 12,5 mio. kr.
Til projektet stillede Spar Nord Bank med 3/4 af lånebehovet, men ønskede at en anden lånepartner også var med. Gennem netværk fik Stainless Industries kontakt til Nordjysk Lånefond. Efter endt sagsbehandling, der udmundende i en godkendelse, modtog Stainless Industries et lånetilbud på 3.155.600 kr. fra Nordjysk Lånefond.  
 

Fra ansøgning til godkendelse

Claus Mohr Pedersen udtaler, at man skal være opmærksom på at der skal investeres tid og ressourcer til udarbejdelsen af ansøgningsmaterialet. En til tider tung proces, når man gerne vil i gang, men som omvendt ikke kan være anderledes, når så store lånebeløb er i spil.
Til gengæld roser han Nordjysk Lånefonden medarbejdere for at samarbejde og dialog har fungeret meget tilfredsstillende. Ligeledes mener Claus M. Pedersen også at det er vigtigt at fonden har den profil den har; den henvender sig udelukkende til Nordjylland, samtidig med at den stiller krav om jobskabelse i Nordjylland. Der er brug for at få skabt vækst, og for mange andre så er vi nærmest i udkanten af Danmark. 

 
  • Jobskabelse: 50 ansatte i Hjørring

  • Forventeligt ansættes der yderligere 10 mand i 2018 

  • Eksport til Europa, Nordamerika, Chile, Sydafrika, New Zealand og Australien